Winkelmandje (0)
Sluiten

Misschien heb je interesse in...

Toevoegen
30.00 €
Toevoegen
30.00 €
Toevoegen
40.00 €
Toevoegen
30.00 €
Toevoegen
21.00 €
Toevoegen
25.00 €
Toevoegen
30.00 €
Toevoegen
22.00 €
0.00 € — VERDER

Thank you!

Your subscription is now completed!

Please select a size first

Omschrijving

Details

Show more

View product page →

Hoe kwalitatief is de kledij van Bellerose?

Duurzaamheid en kwaliteit gaan altijd hand in hand. Wij willen de best mogelijke kwaliteit bieden tegen de beste prijs en net daarom besteden we veel tijd en aandacht aan het zoeken naar de juiste stoffen én de juiste leveranciers. Zo kunnen we premium kledingstukken aanbieden, die helemaal zijn wat onze klant verwacht. Ontdek hieronder de verschillende invalshoeken van waaruit wij de kwaliteit en duurzaamheid van onze kledij benaderen.

Durable clothes Durable clothes

Natuurlijke stoffen boven alles.

Wij werken het liefste met natuurlijke stoffen, zoals onder andere katoen, zijde, wol, kasjmier en linnen. Simpelweg omdat ze beter aanvoelen op de huid, langer mooi blijven en ook écht duurzaam zijn. In tegenstelling tot synthetische stoffen zijn ze ademend, recycleerbaar, biologisch afbreekbaar en ze zijn van nature schimmel- en vuilafstotend. Ook bevatten natuurlijke stoffen geen microplastics en dus zorgen ze niet mee voor het steeds groeiende aantal plastics in onze oceanen. We vinden het belangrijk om de lange levensduur van hoogwaardige, natuurlijke stoffen te benadrukken: kledij die gemaakt is in deze stoffen kan langer gedragen worden, doorgegeven worden aan iemand anders en is gemakkelijk te repareren. Bovendien zijn ze in de laatste fase ook gemakkelijker te recycleren.

Wanneer gebruiken we dan wel synthetische stoffen? Meestal gebeurt dat wanneer een stof (zoals polyester) een kledingstuk steviger kan maken, of het onderhoud ervan gemakkelijker maakt. Twee redenen die rechtstreeks bijdragen aan de verlenging van de levensduur van een product.

Werken met de juiste leveranciers.

We hebben een directe relatie met al onze leveranciers wereldwijd en dus kunnen we met trots zeggen dat elke leverancier waarmee we werken - waar dan ook ter wereld - een leverancier is die we zelf hebben gevonden. We bezoeken ze allemaal minstens één keer per jaar en proberen telkens een langdurige relatie op te bouwen. Met sommigen werken we al sinds het moment waarop we met Bellerose begonnen zijn, aan het einde van de jaren ‘80. Waarom is die directe relatie zo belangrijk? We communiceren rechtstreeks met de leverancier en kunnen dus gemakkelijk uitleggen welke kwaliteit we zoeken en die ook samen met hen bereiken. Ook komt een groter deel van de betalingen rechtstreeks bij de leveranciers en de medewerkers terecht, omdat we niet met tussenpersonen werken.

Durable clothes
Durable clothes Durable clothes

Kwaliteit = levensduur

Kwaliteitsartikelen gaan gewoonweg langer mee. Het is altijd mogelijk dat iets aan onze aandacht ontsnapt of dat een bepaald product niet aan onze normen voldoet, maar we doen er echt alles aan om dit te voorkomen. Op onze afdeling Kwaliteitscontrole voeren we draag- en wastests uit op alle onze artikelen, zowel in de samplefase van het product als in de eigenlijke productiefase.

Bovendien gaan we qua stijl voor tijdloze stukken, die jarenlang gedragen kunnen worden. We willen we niet meewerken aan Fast Fashion trends, we willen net dat je eindeloos kan genieten van onze kledingstukken. Mocht je op een gegeven moment geen plezier meer hebben van onze kledij, dan willen we er mee voor zorgen dat deze gemakkelijk een nieuwe thuis vindt. We weten dat er een enorme markt is voor tweedehands Bellerose kleding, via applicaties als Vinted of via lokale vlooienmarkten en garageverkopen. Dat is fantastisch en voor ons het bewijs dat onze kwaliteitskledij écht lang meegaat.

Gratis reparaties!

Wij bieden gratis reparaties aan van alle onze Bellerose kleding. Het maakt niet uit of je je sweater vorige maand of 7 jaar geleden kocht, als er een probleem mee is, repareren we het met plezier én gratis. In onze Gentse flagshipstore hebben we zelfs een eigen reparatieatelier. We plannen om ook te starten met hetzelfde concept in enkele andere winkels.

Minder kopen, beter kopen.

Samengevat willen we hiermee graag het volgende zeggen: hoe raar het ook lijkt, we hebben liever dat je 3 artikelen koopt die je jarenlang kan dragen, dan 10 die in je kast blijven hangen. Kleding is gemaakt om te dragen, we willen dat onze kledij leeft. We werken hard aan onze kwaliteitsgarantie en proberen te kiezen voor stijlen die er binnen een aantal jaren nog steeds even mooi uitzien. De mensen die je kleren maken, werken hard mee aan het leveren van de allerbeste producten. Dus neem alsjeblieft de tijd om daar even bij stil te staan en over na te denken. Pas kledij altijd voor koopt, vergelijk kwaliteit en stijl en aarzel zeker niet om ons om advies te vragen!

Hoe zit het met de mensen die onze kleren maken?

Het opbouwen van duurzame relaties met onze leveranciers wereldwijd, is één van onze belangrijkste doelen. Een relatie kan alleen standhouden als deze gebaseerd is op wederzijds respect en vertrouwen, maar de basis moet natuurlijk wel contractueel vastgelegd zijn; een handdruk alleen volstaat niet. We vinden het belangrijk om écht in contact te staan met onze leveranciers en dus bezoeken we ze jaarlijks. We gaan in dialoog met de eigenaren en de werknemers én we werken altijd met een sociaal handvest dat integraal deel uitmaakt van elk contract. We exporteren wereldwijd en dus is het belangrijk om te weten dat we strenge regels moeten hanteren om ervoor te zorgen dat onze kleding voldoet aan die wereldwijde wetgeving. Van Europa tot Japan en Korea en van de Verenigde Staten tot in Australië, Bellerose gaat naar alle uithoeken van de wereld. Lees verder om te zien wat er in ons sociaal handvest staat.

The people behind the clothes

De verdragen van de IAO en de VN.

De Internationale Arbeidsorganisatie (IAO), is een agentschap van de Verenigde Naties (VN) dat als taak heeft de sociale rechtvaardigheid te bevorderen en menswaardig werk te waarborgen aan de hand van internationale normen. Dit omvat heel wat zaken, maar enkele van haar belangrijkste fundamenten zijn:

  • Het recht van werknemers om zich vrij te verenigen en collectief te onderhandelen
  • Het einde van gedwongen en verplichte arbeid
  • Het einde van kinderarbeid
  • Het einde van oneerlijke discriminatie onder werknemers
  • Bescherming van correcte en rechtvaardige wetten rond het minimumloon
  • Werktijden die voldoen aan de geldende wetten en normen
  • Veiligheidsprocedures en -normen voor de werkomgeving

Om meer te lezen over de AIO-verdragen, klik hier.

REACH-verordening.

REACH staat voor Registratie (Registration), Evaluatie (Evaluation), Autorisatie (Autorization) & Beperking van Chemische stoffen (Restriction of Chemicals). Het is een Europese verordening die in 2006 werd opgesteld en die betrekking heeft op de productie en het gebruik van chemische stoffen en hun impact op de gezondheid van mens en milieu. De belangrijkste doelstellingen van REACH zijn: het waarborgen van een hoog niveau van bescherming van de menselijke gezondheid en het milieu, met inbegrip van de bevordering van alternatieve testmethoden, evenals het vrije verkeer van stoffen op de interne markt en de versterking van het concurrentievermogen en de innovatie.

Voor meer informatie over REACH, klik hier.

Inzet voor het gebruik van azo-vrije kleurstoffen en pigmenten.

Om de werknemers en iedereen die in contact komt met onze kleding, te beschermen, mogen azo-kleurstoffen en pigmenten van meer dan 20 microgram aan specifieke aromatische amines (gespecificeerd in een lijst van 24 stoffen, waaronder benzidine, bifenyl, chloramine, enz.) per 1 gram, niet worden gebruikt.

Om meer te lezen over het azo-vrije certificaat, klik hier.

Blue Wave

Blue Wave is onze manier om nee te zeggen tegen zinloze (over)consumptie en de wegwerpcultuur. Upcycling, hergebruik, circulaire mode en andere manieren om mee te helpen aan positieve veranderingen, ontdek je hier.

Blue Wave Blue Wave